DantesCookieJar

Personal blog and portfolio

Osaka 11 oktober – Inflyttning hos Share Hapi

Kontrakt skrivning

Under denna dag har det inte hänt mycket mera än att jag har flyttat från Daniel och Viktor till detta kollektiv som jag har nämnt i mina tidigare inlägg. Jag har nu skrivit på ett 6 månaders kontrakt hos Share Hapi och jag hoppas att detta kommer att gå mycket bättre än innan. En unik egenskap med just detta kollektiv är att det endast är tjejer som bor får bo här och det gör att det hela känns mer tryggt när man också är i ett främmande land och inte riktigt vet hur folk kan bete sig. Sedan är det folk från olika länder som bor här, jag tror att det bor en japan i korridoren. 

Det fanns olika typer av kontrakt, kort- och lång tidskontrakt. Alltså kort tid är ett kontrakt på 3+ månader och lång tid är 6+ månader om jag har förstått det hela rätt. Billigaste alternativet är det långtidskontraktet på 6 månader som jag har valt. Det gör så att om jag har bott här i minst 3 månader och sedan bestämer mig för att flytta ut så får jag tillbaka min deposition på 30.000 ¥.

Medan jag bor här behöver jag inte längre lägga ner pengar på att köpa biljetter minst 2 gånger perdag för att ta mig in till skolan och hem igen, Så som jag bor nu tar det endast 10-15 minuter att gå till skolan vilket sparar mig både en massa tid och pengar, dessutom så har redan mitt nuvarande boende el, gas, vatten och internet fixat. Det som också är väldigt trevligt är att jag har möjlighet att koppla in en internet kabel.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 DantesCookieJar

Theme by Anders Norén