DantesCookieJar

Personal blog and portfolio

Osaka 12 oktober – Registrerat mitt boende

Jag har nu registrerat min adress i Japan

Under förmiddagen passade jag på att besöka ett ward office tillsammans med en klasskamrat i närheten av där jag bor för registrera mitt boende som de dessutom stämplar in på baksidan av mitt Residence Card, ett ID-kort som jag fick redan på flygplatsen (Kansai International “KIX”).  Att registrera sin boende som man har i japn är något man måste göra om man kommer in i landet, i mitt fall, med ett Student Visum. Från dagen man anländer har man 14 dagar på sig att göra detta. 

På bilden nedanför ser ni diskar där man står och fyller i sina olika blanketter och lite längre fram lämnar man in sina dokument tillsammans med sitt Residence Card (Japanska ID-kort). 

Frukost fika

Efter att jag hade lämnat in detta behöver jag vänta i ca 40 min så vi betämde oss för att käka frukost under tiden på Family Mart som endast låg 2 min gång avstånd ifrån Ward Office.

Jag köpte en macka, och  Starbucks Caffe Latte för ¥ 200 (14 kr), designen och val av färger tilltalar mig verkligen samt att den smakade helt ok.

Första dagen i skolan sedan orienteringen

Redan under första dagen i skolan märker man väldigt tydligt att vi håller ett otroligt högt tempo i gämförelse med hur vi studerar i Sverige. Under en lektion här i Japan har jagh lärt mig mycket mer än vad jag gjorde under ett halvt år på Japanska kursen på gymnasiet i Sverige. Jag får se hur det kommer att gå framöver om det är så att jag lyckat ligga i fas eller inte. Detta bör jag jag märka efter bara ett par dagar. Vi får också väldigt mycket papper och det är just nu smidigast med att anteckna i ett fysiskt skrivblock under lektionerna. 

Mina mat vanor far ur fönstret

Sedan jag landat i japan har mina matvanor inte varit detsamma. Från att äta så nyttigt som möjligt och lära mig nya recept har jag gått till att inte en endaste gång lagat mat hittills och bara köpt mat ute och ca 1-3 kaffe drycker varme dag som inte smakar mer en bara vatten och socker.

McDonald’s måste jag dock säga smakar mycket bättre här i Japan än hemma i Sverige, det är högre kvalité på köttet i hamburgaren vilket är gott, pommes är het ok och deras latte smakar typ ingenting.

Som ni kan se på bilderna har McDonald’s ett samarbete med “spelet?” Granblue Fantasy vilket ser väldigt unikt och häftigt ut hur de har klätt upp sina karaktärer som personal på denna snabbmat restaurang.

Kunde inte låta bli att ta bild på detta! Blir inspirerad till att teckna mina egna kraktärer där de jobbar på olika företag med sina respektive uniformer.

Next Post

2 Comments

 1. Ali Köyluoglu October 18, 2017

  Åh juste, glömde tillägga!

  Du borde ta en titt på klassisk litteratur, jag är själv intresserad av att läsa Edogawa Rampo (eller var det Ranpo?), Ango Sakaguchi och Osamu Dazai.

  Om vi ska ta något modernt,så finns det sci-fi thrillern “Subete ga F ni naru” (Animen var skräp IMO, men vill läsa boken).

  Light Novels så finns det Boogiepop serien, som också har en anime. (Som fortsätter storyn från en av böckerna)

  De kanske är något som skulle intressera dig?

 2. Ali Köyluoglu October 18, 2017

  Låter som om saker börjar gå lite smidigare för dig. :)

  Om du vill ha musik-tips så kan jag rekommendera Kyosuke Himuro, känd rockartist.
  Inom Jazz (iaf klassat som det) har jag upptäckt Tomomi Oda, kanske nåt för dig?

  Oh, visst var det väl Osaka du var i? Är du nära Dotonbori?

Leave a Reply

© 2019 DantesCookieJar

Theme by Anders Norén