DantesCookieJar

Personal blog and portfolio

Osaka 4 oktober – Anlänt

Osaka 2017 – 10 – 04

Jag vill bara skriva av mig och säga att jag ångrar detta otroligt mycket och det är bara dag 1. Jag är inte det minsta imponerad. Allt detta om att Japan är så framåt och “awesome”, nu undrar jag helt enkelt vart man får allt ifrån. Bland saker som jag stör mig på är att varje jäkla tunnelbana ska vara som sitt eget lilla shoppingcenter som fan aldrig tar slut, trots folkmängden är deras perronger otroligt trånga, dumt mycket cash och 500 äkla olika mynt som inte make:ar sense. Inga hus eller områden som är byggda på ett organiserat och snyggt sätt, allt ser ju ut som ghetto. Även om man är nära Osaka’s centrum är lägenhets byggnaderna otroligt fult och billigt byggda. Japan ligger så efter med så mycket.
Ingen klär sig liksom snyggt alls.

Jag ångrar nu att jag tog lägenheten som min väns mamma hade tillgänglig. Det är väldigt smutsigt, allt luktar illa, golvet är klibbigt. De lånar mig ett Futon att sova i vilket är ju snällt men… de är ju fan i mig inte rena. Jag vill väldigt gärna duscha men det är ju så äkligt ofräscht. Jag vill bara hem just nu. Skulle ha sökt till universitetet i Skövde istället. Jag kan inte förstå hur levnadsstandarden kan vara så lågt här men detta gör att jag förstår hur japan har andra problem. Alla deras system är överdrivet detaljerade och kamplicerad samt att det inte finns smidigare alternativ som gör det lättare för folk. Trots att man inte kan lita på att SL någonsin är i tid så är deras tåg och tunnelbannor så mycket bättre och bussarna också.

I morgon är jag ledig och tänkte åka in till Namba och ringa Blueberry direkt samt gå till ARC för att prata med dem direkt. Jag bör nog inte ringa till mina vänner för att få ur mig allt detta samt att ingen ska egentligen få veta detta nu. Undar om jag hade haft en bättre bild av Japan om jag hade gått direkt till skolans lägenhet som såg mycket fräschare ut, visst det var dyrare men av en anledning.

Jag har käkat två stycken olika smakers onigiri, en med tonfisk som var helt ok och den andra var något som smakade surt och äkligt.

Även om jag nu bestämmer mig för att avbryta bostaden så ska jag iallafall se om jag kan vända på hur hela resan känns.

Next Post

Previous Post

2 Comments

 1. Anonymous October 8, 2017

  Ojojoj! Kulturchock! Hoppas den lägger sig… Kan du inte städa lägenheten själv? Och vänta ett par dagar och känne
  fter hur det känns då.

  //Aka

  • Dante October 10, 2017 — Post Author

   Ja, verkligen en ordentlig kulturshock denna gång! Stressen drog igång när jag faktiskt började städa men det var ju så illa och gammalt att det inte gjorde någon skillnad trots att man hällde kloring på det :O Mycket fungerade inte heller men det är ju löst nu då jag ska flytta :D

Leave a Reply

© 2019 DantesCookieJar

Theme by Anders Norén