DantesCookieJar

Personal blog and portfolio

Osaka 5 oktober – En hel dag i lägenheten

Osaka 2017 – 10 – 05

Jag hade planerat att vakna vid lunch tid i Japan för att bege mig till ett café som Starbucks eller till IKEA för att ha tillgång till internet och kontakta Blueberry.

När jag väl vaknade närmare kl.17 kände jag mig fortfarande ganska utslagen, jag vaknade flera gånger under natten för att det inte var tillräckligt varmt och maskinen vill jag inte slå på då det kan bli dyrt. Jag har försökt att ställa mig på balkongen för luft men luften är så kvav och torr. Min hy var väldigt len och mjuk innan jag satte mig på mitt första flyg och nu är min hy torr och raspig. När jag tvättade ansiktet och såg på mig själv i spegeln var bara så missnöjd med mig själv, Jag har enorma mörka påsar under ögonen och är inte utvilad. Jag vill ta en dusch men jag vet inte… Vätskan i min linskopp vart också borta efter landning men jag fyllde på koppen igår och har än inte kollat om de klarade sig. Lade märke till att deras lampor inte är särkilt bra för ögonen, får nästan på direkten flera fläckar i ögonen.

Jag vill kunna säga att lägenheten är OK men eftersom ett par saker inte verkar fungera samt att nästan allt är smutsigt gör att jag inte vill bo kvar trots att jag redan har betalat för första månaden. På måndag kommer min vän för att plocka upp den andra halvan av betalningen vilket är 60.000 Yen. (ca 4300 kr). Jag ska prata med skolan i morgon och se om de kan hjälpa mig med en annan bostad och då spelar det ingen roll om den är dubbelt så kostsam.

jag känner mig väldigt dum Att man inte tagit redan på hur verkligheten ser ut, visste inte att Japan kunde se ut så här, men samtidigt kan jag känna att det inte riktigt är mitt fel heller. Så som sociala medier och hur folk folk pratar om Japan så får man en bild av att detta är ett otroligt land som inget annat, att det är perfekt på många sätt. Det som berättas om Japan i videos är inte hur mejoriteten egentligen lever eller hur ett vardagligt stadsliv faktiskt ser ut. Jag visste att det är mycket mer människor som bor i Japan men jag hade inte tänkt mig att arkitekturen verkligen skulle se ut såhär på grund av det. Det finns liksom ingen ordning på hur saker och ting är byggda. Jag känner mig otroligt fattig när jag sitter i den här lägenheten, det skulle ju gå att fräscha upp allt och köpa mycket nytt men jag känner verkligen att det inte är något som jag vill göra. Jag vill inte lägg ner en enda krona till på den här lägenheten.

Ingen kännsla av Trygghet Skulle jag ha hittat till denna adress själv? Absolut inte, särskilt när väldigt få människor verkar kunna tala engelska och att det känns inte som att det finns någon ordning. De säger att japan är ett land där man kan känna sig säker men trots att stödler sker i Sverige har jag aldrig känt mig så otrygg som jag är idag. Med så lite kunskap och möten med andra nationaliteter gör att folk utifrån inte kan vara säkra utomhus då det finns så kallade stalkers som kan få ett intresse för en. Jag såg ett par få utlänningar igår när vi tog tunnelbanan och även en mörk man, uppmärksamheten får man verkligen men om det är positiva blickar… vet ju inte jag.

I morgon börjar skolan. Jag ska vila ögonen en stund och sedan ska jag duscha som sagt. Jag ska försöka fräscha upp mig för att tala med skolan i morgon. Jag vill bara flytta till en av skolans lägenheter nu på direkten.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 DantesCookieJar

Theme by Anders Norén