DantesCookieJar

Personal blog and portfolio

Osaka 6 oktober – Första dagen i skolan

Osaka 2017 – 10 – 06

Så idag var första dagen i skolan. Jag vaknade naturligt ca kl.6.30, låg kvar och dröjde till ca kl.7 innan jag gick upp för att ta bland annat en snabb dusch som var över mycket tidigare än planera då varm vattnet rök efter knappt en minut. Jag har inte kunnat platta håret eftersom mina adaptrar som jag införskaffat inte passar. Mitt hår ser inte bra ut och det får mig att inte må så jättebra.

Jag var en halv timme tidig till skolan och då satt redan fyra stycken andra svenskar och samtalade med varandra, de var väldigt trevliga och inbjudande. Vi håller kontakt via Facebook och har skrivit till varandra en del. Vi fick göra två olika tester som involverar en skriftlig- och muntlig del vilket inte jag kunde ett smack av men det gör ju då att majoriteten av svenskarna hamnar i nybörjargruppen. Jag ska nog åka in till Namba station för att nyttja internet till att kontakta dem imorgon så att jag kan stanna hos dem över helgen.

Efter skolans slut började jag må otroligt dåligt över de val som jag har gjort inför denna resa. Inte bara att jag inte tycker om min lägenhet men också att jag vill åka hem på direkten samt att jag känner att det hela bara var en enda dum idé til latt börja med. Jag vet att det ännu bara har gått tre dagar av detta stora äventyr men kulturshocken har verkligen slagit mig ordentligt. Jag ringde min syster för at berätta om allt som har hänt och hur det står till med min situation gällande orsaken kring min nuvarande stress. Nu vet också båda mina föräldrar om att jag har ljugit om mitt boende, att jag sa att jag hade tagit en lägenhet via skolan när jag egentligen inte hade det. Men jag ville verkligen testa och se om denna billigare lägenheten via min vän skulle löna sig, dessutom om det skulle skita sig så kan jag vända mig till skolan för hjälp med bostad vilket jag också har gjort. Jag har hittat ett kollektiv som jag skulle kunna flytta in i på måndag om jag nu bestämmer att jag fortfarande vill vara kvar i Japan eller bara åka hem på direkten. Eftersom jag är så osäker som jag är över allting just nu vill jag bara åka hem och lägga allt bakom mig och leva med mitt nya CSN lån men samtidigt känner jag att jag vill ändå ge hela denna upplevelse lite tid och en som jag chans när jag ändå har tagit mig hela vägen hit från ett land som Sverige, och även betalat väldigt mycket pengar för att få resa hit samt första 6 månaders kurs (1 termin) som jag inte kommer att få tillbaka pengarna för.

Så nu under helgen ska jag bara ta det lugnt och bestämma mig för vad jag ska göra på inför måndagen. Om vad jag ska göra vad gäller min situation och mina alternativ.

Alternativ 1

  • Plugga för det som jag redan har betalat för – vilket är 6 månader och oavsett hur det nu kommer att gå blir det iallafall en mer ordentlig erfarenhet av japan samt att jag kommer tillbaka till Sverige i lagom tid inför ansökninarna till Universitet och högskola, och inför den skolstarten har jag tid att jobba samt återhämta mig. Möjligtvis ta utomstående kurser.Och
  • Flytta in till ett kollektiv – som kostar mycket mer än min nuvarande lägenhet den första månaden men den resterande tiden är det helt normalt och det inkluderar de vanliga kostnaderna för lägenheten, och som rekomenderas av skolan. Jag slipper betala för en massa tunnelbane biljetter samt att det är 10 minuters gång avstånd till skolan och nära till allt. Detta är dessutom endast för kvinnor.

    Eller

  • Stanna kvar i min nuvarande lägenhet – som är väldigt billig i hyra och kostnader men som kräven en del inköp och behöver fräshas up vilket jag inte vill göra alls. Varje dag måste jag köpa tunnelbana biljetter vilket inte är så billigt i längden.

    Alternativ 2

  • Åka hem till Sverige på direkten – och kanske komma tillbaka någon annangång i framtiden men nya ögon och mycket mer pengar. Men däremot kommer jag ha plockat på mig ett stort lån för en efterlängtad och outnyttjad utlandsstudieresa som jag inte kommer att få tillbaka en enda krona för.

Kazuma kom på besök runt kl 20 för att prata med mig om det hela eftersom jag skrev till honom när jag var i panik efter skolan, så att säga. Jag berättade för honom om hur jag känner kring både lägenheten och japan i sig självt. Jag lyckades lugna ner mig mycket mera efter vårat samtal. Jag passade även på att låna hans mobil till att ringa min syster samt även få stöd och råd av min pappa över vad jag bör göra åt min situation i nuläget, han föreslår att jag ska åka hem med de räkningar jag redan har dragit på mig och genom att göra det slösar jag ej med varken min tid eller pengar i japan om jag fortfarande kommer att vara olyckligt.

Så jag ska andas en liten stund nu och försöka träffa mina svenska klasskamrater imorgon för att diskutera mina alternativ och hur jag mår. Jag vill ju inte ta ett sådant stort beslut om att antingen åka hem eller stanna när jag är mitt i upplevelsen av en kulturshock.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 DantesCookieJar

Theme by Anders Norén