DantesCookieJar

Personal blog and portfolio

Osaka 7 oktober – Jag trasslar till det i onödan

Osaka 2017 – 10 – 07

Idag har jag vaknat så sent som kl 16, men det beror nog mycket väl på att det fortfarande är mycket nytt som man ständigt introduceras till även om man inte varit ute så ofta. Jag kände mig lugn efter att jag vaknat men efter bara två timmar började osäkerheten svälla upp i magen igen. Vid ca kl.19 kom Kazuma förbi för att umgås. Min nya adapter som vi köpte passar tydligen mina elektroniska grejer vilket gör det mycket lättare nu när jag kan ladda mina grejer.

Jag har tänkt och funderat under dagen över vad jag ska göra härnäst vad gäller min situation, om jag ska boka en biljett på en gång tillbaka till Sverige eller om jag ska stanna åtminstone 6 månader och då slutför jag min kurs i lagom tid till att kunna ansöka till högskola hemma samt jobba under tiden. Detta pratade jag även om med min japanska vän Kazuma och därefter ringde jag min syster via Facebook för att berätta om mina olika alternativ. Hon var väldigt fast till en början med att jag bör boka en biljett direkt men efter en kort diskussion kom vi överens om att jag kan ge Japan och skolan en chans i en månad med tanke på att det inte blir någon större skillnad för min skuld till CSN, men om det fortfarande känns obekvämt efter en månad så har jag ju precis fått ännu en utbetalning från CSN som jag kan betala min flygbiljett med.

Jag har bestämt mig för att flytta och ha ett kontrakt på 1 månad till att börja med i detta kollektiv som jag hittat i japan, för att efter det bestämma mig om jag vill vara kvar i 6 månader eller åka hem igen. Hur jag än gör kommer det ha gått 6 månaders studiepengar som jag inte får tillbaka och då tänker jag att en månad till av studiemedel för att känna efter ordentligt är liksom inte hela världen, jag har ett tak just nu som är bättre än ingenting även om jag vill flytta omgående.

Jag lyckades ta en dusch idag trots att det inte gick smidigt. Mitt hår är äntligen rent sedan kvällen innan jag skulle ta flyget. Usch… Nu kanske jag kan ta en sväng ut till Namba och Starbucks imorgon utan att känna mig smutsig för att sedan kontakta de andra svenskarna som gärna vill umgås.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 DantesCookieJar

Theme by Anders Norén