DantesCookieJar

Personal blog and portfolio

Osaka 9 oktober – Låt festligheterna börja!

Sovit över hos mina svenska klasskamrater Daniel och Viktor

Otroligt trevliga som låter mig bo hos dem för närvarande. Det är idag som jag flyttar ur min nuvarande lägenhet i Shin-fukae för att tillfälligt befinna mig hos dessa två, 95:a och 96:a. De har lyckats få en väldigt fin bostad utvald av våran skola, andra har inte haft samma tur dock.

Vi har tagit det lugnt under dagen. Ätit lunch på en mindre nudelrestaurang som ligger nära där dem bor. Gott! men stora portioner som ingen av oss orkade äta upp allt av. Strax efter det tog vi en sväng till matbutiken Tameda och hittade lite häftiga grejer att pröva!

Variationen av varor!

Något som jag personligen tycker är väldigt kul att göra är att handla i deras olika mat butiker, stora som små. Det finns många olika varianter av allt möjligt och en del är även sponsrade av olika tecknade som bland annat Pokémon på vanliga matvaror och motiv från anime serien One Piece på frukostflingor.

Bara en fin bild
som jag tog på Daniel innan jag drog iväg mot min lägenhet.

Packning och snabb städning

Redan klockan 16 är jag i min gamla lägenhet för att packa och vänta in min vän som kommer för att plocka upp nycklarna samt checka att allt är någorlunda återställd. Här nedan ser ni bilder på hur det ser ut på vägen dit och själva sovrummet.

Shin-fukae

En liten titt i lägenheten

Alltså det var ett simpelt litet rumt men det hade varit för mycket jobb och kostnader för att kunna göra det beboeligt för mig med svensk levnads standard i tid för studiernas start. Vi har haft orientering i fredags och nu på torsdag börjar skolan på riktigt och då har inte jag tid att lägga ner så mycket på en lägenhet jag inte tycker om alls. Hade det varit snäppet större, mordernare och att saker och ting vore rent och fungerande hade det varit otroligt trevligt att bo här, men tyvärr är inte det fallet. 

Visst ser det fint ut på bilderna? vänta tills att du öppnar kylen eller försöker ta en dusch… bland annat.

Kvällens utgång med god mat och och ett par bira

Vi fann Jonetsu Horumo! Beställde en hel del olika typer av rå kött och olika grönsaker som vi slängde på grillen. Jag var modig under kvällen och prövade kyckling nacke och vet nu med all säkerhet att det inte är något för mig, alltså inget smakade illa men just konsistensen på denna var inte min kopp te. Däremot kommer jag absolut att besöka denna restaurang igen! 

Så mycket mat!

Till en början hade jag endast beställt ett fat med finare och otroligt go’ kött men vart oturligt nog fortfarande hungrig så jag beställde deras Speciella Street Figher erbjudande och en Mega bira till omgång två.

Min nya bild av Japan

Jag ska först säga att jag mår otroligt mycket bättre efter att ha spenderat denna kväll med dessa två. Det är verkligen viktigt att ha tillgång till sällskap och internet när man är utomlands vare sig det hadlar om att plugga eller turista. Mitt humör var på top under denna kväll och jag kan verkligen känna att jag vill stanna och låta Japan vara en positiv upplevelse som jag kommer att minnas i många år framåt. Mitt största misstag var oturen med lägenheten, det förstörde ju så mycket för mig. Men nu är jag redo och fullt motiverad inför skolstart!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 DantesCookieJar

Theme by Anders Norén